ODBAČENE NAMJERE DA SE IZGRADNJA TUNELA HRANJEN OBUSTAVI: “Niko nema pravo, niti smije na sebe preuzeti novu historijsku grešku…”

Kvalitetno  povezivanje  Goražda  sa  Sarajevom  na  glavne   transportne  komunikcije - Koridor 5C , željezničke  i  avio- luke, pomorske  i  riječne  luke,  nije dominantno političko pitanje, poručio je Upravni odbor Privredne komore svim relevantnim adresama.

  • Ekonomija

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 0

Upravni odbor Privredne  komore  Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde odlučno je odbacio  eventualne  namjere  da  se  projekat  izgradnje  tunela  Hranjen  obustavi  ili  uspori  njegova  izgradnja.

Predsjednik te komore Dževad Terović ističe da je na sjednici Upravnog odbora zaključeno da bi se radilo o nesagledivim posljedicama na ekonomiju i demografiju ovog dijela države, ukoliko se odustane od tog historijski značajnog projekta cestovnog povezivanja.

Kvalitetno  povezivanje  Goražda  sa  Sarajevom  na  glavne   transportne  komunikcije - Koridor 5C , željezničke  I  avio- luke, pomorske  i  riječne  luke,  nije dominantno političko pitanje, poručio je Upravni odbor Privredne komore svim relevantnim adresama, piše Fena.

- To je prije svega ekonomsko i demografsko pitanje opstanka Bošnjaka na Drini odnosno u BPK,  a što je obaveza koja je utvrđena Dejtoskim mirovnim sporazumom i nema niko pravo niti smije na sebe preuzeti  novu historijsku grešku, da zaustavi ili prolongira izgradnju te brze ceste. To  su zaslužuili prije svega građani i branioci Goražda u ratu,  a sada privrednici u miru – kazao je Terović.

UO Privredne komore poručio je da stavove komore i privrednika iz BPK Goražde nadležni trebaju shvatiti ozbiljno te zahtijevaju od svih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti kantona i Federacije BiH, da svojim djelovanjem nastoje osigurati nastavak  realizacije projekta cestovnog povezivanja koje, kako su kazali,  nije isključivo povezivanje Goražda sa Sarajevom,  već povezivanje Goražda i njegove privrede sa Evropom i svijetom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...