NE PADA JABUKA DALJE OD STABLA: Sin Tome Zdravkovića imao samo 13 godina kada mu je otac preminuo, evo i detalja... (FOTO)

"Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbjegao teret prezimena Zdravković", priča Tomin sin.

  • Estrada

  • 09. Okt. 2021  

  • 0

Sin legendarnog Tome Zdravkovića, Aleksandar Zdravković, koji je rođen tokom pjevačeve ljubavi sa Gordanom Gocom Zdravković, živi u Torontu, u gradu gdje su se njegovi roditelji i upoznali.

Da su geni čudo, govori i činjenica da se Aca takođe bavi muzikom, a on je odlučio da muzičku karijeru započne baš u Torontu, gdje je otvorio privatni muzički studio u kome stvara pjesme.

alt

Vlasnik najvećih hitova narodne muzike Toma Zdravković u braku sa Gordanom Zdravković dobio je sina Aleksandra koji se nije mnogo eksponirao u javnosti. Toma je Gocu upoznao u Torontu, a 1978. godine dobili su sina, nakon čega se vraćaju za Srbiju, gdje nastavljaju život.

Goca i Toma bili su u braku 18. godina. Tokom njihovog burnog zajedničkog života dešavale su se razne situacije, zbog muzike, za šta je pjevačeva supruga uvijek imala razumijevanja, te je uvijek isticala da su pjesme njegov život.

alt

"Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbjegao teret prezimena Zdravković. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znači za muziku i za druge ljude i šta je ostavio iza sebe. Tek sa svojih 16-17 godina, kada sam počeo da se zaljubljujem, počeo sam da shvatam njegove pjesme. Umjesto u park nekad sam sa njim išao u kazino. Vidio sam mnoge stvari mnogo mlad. Nisam ni znao šta se dešava oko mene", rekao je jednom prilikom Aleksandar za srbijanske medije, koji je imao 13 godina kada je njegov otac umro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...