ĐOKIĆ O POSKUPLJENJU ELEKTRIČNE ENERGIJE: “Postoji inicijativa za povećanje…”

"...ali trenutno nismo spremni da odobrimo rast cijena."

  • Ekonomija

  • 13. Okt. 2021  

  • 0

Iako čelni ljudi Federacije najavljuju da računi za struju za domaćinstva neće porasti,  jedna od glavnih tema je povećanje električne energije na evropskom i svjetskom tržištu, što ne zaobilazi ni našu zemlju. Sa njenim poskupljenjem očekivano je da će se odraziti i na cijene osnovnih životnih namirnica.

Petar Đokić, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske kazao nam je da u manjem bh. entitetu na sjednici Vlade nije razmatrano pitanje povećanje cijena električne energije.

"Postoji inicijativa za povećanje, ali trenutno nismo spremni da odobrimo rast cijena", kazao je Đokić za Oslobođenje.

Podsjećamo, nakon nedavnog sastanka predstavnika federalne Vlade, Elektroprivrede BiH i poslodavaca, gdje je, između ostalog, rečeno da će se voditi računa o zaštiti privrednika, nekima od njih ponude su već stigle. No, ti privrednici su dobili povećane račune i za blizu 300 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...