SMIRUJE SE SITUACIJA NA KOSOVU: Uklonjene barikade u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu

Barikada više nema ni na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Raška kod Rudara u blizini Zvečana

  • Regija

  • 13. Okt. 2021  

  • 0

Uklonjene su barikade u sjevernom dijelu Mitrovice, kao i kod Rudara u blizini Zvečana.

Pomjereni su kamioni u sjevernom dijelu Mitrovice, tako da vuše nema barikada iz pravca južnog dijela grada nastanjenog pretežno Albancima.

Barikada više nema ni na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Raška kod Rudara u blizini Zvečana, pa je omogućen saobraćaj, javio je RTS.

U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici sada je situacija je mirna.

Poslije jutrošenje upada specijalaca ROSU na sjever Kosova, građani su u znak revolta postavili barikade, blokirajući tako put u selu Rudare kod Zvečana i u Sjevernoj Mitrovici kod Tehničke škole.

U današnjem napadu specijalaca ROSU ranjen je Srećko Sofronijević (36). U nemirima je ukupno deset osoba povrijeđeno gumenim mecima, suzavcem i šok-bombama, a od tog broja osam nije zadržano na bolničkom liječenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...