PORUKA BIVŠEM ŠEFU ZA KRAJ: Jadranka Kosor se „oprostila“ od osuđenog Ive Sanadera

Završen je dio pravosudne trakavice za bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Hrvatske Ivu Sanaderu nakon što je Vrhovni sud danas donio odluku u slučaju Fimi Media.

  • Regija

  • 14. Okt. 2021  

  • 0

Prema presudi, HDZ mora platiti 3,5 miliona kuna kazne zbog izvlačenja novca iz državnih institucija, a Ivi Sanaderu je kazna zatvora smanjena s osam na sedam godina zatvora. Osim toga mora vratiti i 14,9 miliona kuna nesrazmjera između imovine i zakonskih primanja.

Presudu je komentirala i Jadranka Kosor, u to vrijeme jedna od njegovih najbližih suradnica te osoba koja je Sanadera zamijenila nakon što je on dao ostavku kojom su svi bili iznenađeni.

“Teško i mučno. Ali i konačni dokaz da nije bilo političkog progona u slučaju Ive Sanadera. Borba protiv korupcije borba je za pravnu državu i ljudska prava koja nikad ne smije posustati”, napisala je u kratkoj objavi bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...