BURNO U CRNOJ GORI: Vanredno obraćanje Dritana Abazovića, otkrio da je grupa oko Belivuka dolazila uprkos zabrani...

Na vanrednoj konferenciji za medije obratio se potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

  • Regija

  • 15. Okt. 2021  

  • 0

-Što se tiče sektora bezbjednosti za nas je važno da ne postoji nijedna tabu tema, pa tako ni slučaj Veljka Belivuka ne može više da bude pod velom tajnosti. Grupa oko Belivuka dolazila je uprkos zabrani u Crnu Goru i tada su učinjena monstruozna djela. Nakon toga samo saznali da su dolazili, da je neko skinuo zabranu i da su bili tretirani na način da su imali neke pozive iz Srbije da bi bili praćeni, rekao je na vanrednoj konferenciji za medije potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Bivši menadžment, kako je kazao, na jedan poziv odobrava da ulaze bez ikakvih opterećanja.

- To je protivzakonito. Podnijeli smo određene procedure prema svima. Specijalni državni tužilac imao je i prijavu ranije, nije učinio ništa. Pohvalio bih Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici koje je reagovalo. Sada je vrlo jasno ko je naredio skidanje zabrane, došli smo do dva imena (Enis) Baković i (Zoran) Lazović, a neka Specijalno državno tužilaštvo utvrdi ko. Što se tiče drugih službenika, niko nije imao sumnju da su imali ingerencije da to urade bez dozvole svojih šefova. Pozivamo sve ljude koji rade u Upravi policije da budu hrabri, da istaknu ono što je važno, kako bi se svaka tema razobličila, rekao je Abazović.

Pitao je kako je moguće da je specijalni državni tužilac preuzme predmet u rekordnom roku od podgoričkog ODT-a.

- Radi se o ljudima koji, ako se bude utvrđivala istina, mogu da dođu do značajnih problema sa zakonom. Dio parlamentarne većine koja neće promjene u Tužilaštvu mora da zna da na posredan način utiče da se kriminalne organizacije. Sa ovakvom tužilačkom organizacijom ne možemo da riješimo najveće slučajeve u Crnoj Gori, ocijenio je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...