NAKON DODIKOVE NAJAVE O UKIDANJU: Oglasili se iz Agencije za lijekove BiH, evo šta su poručili

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine nastavlja svoje redovne aktivnosti.

  • Društvo

  • 15. Okt. 2021  

  • 0

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine nastavlja redovne aktivnosti, potcrtano je to danas iz ove Agencije nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, jučer izjavio da od kraja iduće sedmice Agencija neće djelovati u RS-u.

"Povodom jučerašnjih izjava neodgovornih pojedinaca, obavještavamo javnost da Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine nastavlja svoje redovne aktivnosti u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima propisanim nadležnostima i obavezama", navodi se u saopćenju agencije. 

Kako naglašavaju, to se posebno odnosi na obavezu prema Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, u smislu redovnog izmirivanja troškova zakupnine za zgradu u kojoj se nalazi sjedište agencije u Banjoj Luci.

Podsjetimo, Dodik je rekao da će za 2-3 dana predložiti lex specialis Narodnoj skupštini RS, koja će to usvojiti i regulirati pitanje snabdijevanja bolnica.

Prema njegovim riječima, suština tog zakona jeste da će "biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru RS-a i uspostavljen novi sistem".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...