MILO ĐUKANOVIĆ O MOGUĆIM IZBORIMA U CRNOJ GORI: “Sadašnja Vlada nije funkcionalna, 27 poslanika su vojnici ‘srpskog sveta'…”

“Ne možemo da se budimo u podijeljenoj Crnoj Gori. Evropska, građanska Crna Gora ima većinu, imala ju je i 30. avgusta, ono što se desilo nakon toga je politički inženjering. I dalje imamo većinu koja je za građansku Crnu Goru i moramo je konsolidovati”, poručio je predsjednik države.

  • Regija

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 1

Za evropsku i građansku Crnu Goru je i dalje većina, dok je Vlada, koju u parlamentu podržava i 27 poslanika koji su vojnici “srpskog sveta”, nefunkcionalna, gubi vrijeme i izlaz je u izborima, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na To be secure forumu, koji se održava u Bečićima u organizaciji Atlantskog saveza.

“Sadašnja Vlada ne može ni biti funkcionalna, imamo 27 poslanika koji su vojnici srpkog sveta u Crnoj Gori, oni to ne kriju, rade javno. Oni ne mogu protiv sebe. Imamo i dvije građanske partije koje su prigrabile da budu u koaliciji sa najvećim srpskim nacionalistima”, rekao je Đukanović.

Ova Vlada, dodaje, samo gubi vrijeme, izlaz su izbori.

“Ne možemo da se budimo u podijeljenoj Crnoj Gori. Evropska, građanska Crna Gora ima većinu, imala ju je i 30. avgusta, ono što se desilo nakon toga je politički inženjering. I dalje imamo većinu koja je za građansku Crnu Goru i moramo je konsolidovati”, poručio je Đukanović.

On je rekao da se danas vodi hibridni rat, ne protiv Crne Gore ili Zapadnog Balkana, već protiv Evrope. Rusija, navodi, pokušava da uništi evropski sistem vrijednosti.

Poruke sa nedavno održanog “Samita nesvrstanih” u Beogradu, na koji je bio pozvan, doživljava kao antizapadne.

“U prethodnih nekoliko godina Brisel i prijestonice Zapadnog Balkana prebacivale su odgovorost jedni na druge. Čim nismo imali politiku proširenja, primijetilli smo miješanje trećih zemalja. To ohrabruje nacioanalizam koji nije tako jak nakon Dejtonskog sporazuma, ali se nikad nije predao. Njegovi podstrekači smatraju da je Rusija sada jača i imamo atak nacioanalizama protiv država na Zapadnom Balkanu”, rekao je Đukanović.

Tvrdi i da se radi na reformisanju Demokratske partije socijalista, koja je nakon trideset godina prešla u opoziciju.

“DPS je vrlo ozbiljna partija, imamo podršku 35,1 do 35,5 procenata. Na kongresu partije smo krenuli u reforme, promijenili smo Predsjedništvo, htjeli da ustupimo mjesto mlađim generacijama. Mislim da je to prepoznala crnogorska javnost. Moj savjet je ostavite DPS da radi što misli da zna, DPS je počeo reforme, završiće ih, ima jasan put, jedan od ciljeva je da pojačamo koalicioni kapacitet. Moramo imati snažnu proevropsku većinu u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović, navodi Gradski.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...