MAJKA UBIJENOG GORANA ĐOKIĆA POPILA OTROV: Ne može da prežali gubitak sina, snahe i unuke

"Boli me, šta drugo da vam kažem", izustila je gotovo nečujno.

  • Hronika

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 0

Ogrnuti strahom i neizvjesnošću, mještani sela Moravac kod Aleksinca, svi do jednog, upravo iščekuju istinu i kaznu koja će sustići čovjeka koji je u noći između 26. i 27. septembra na monstruozan način ubio Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu kćerku Lidiju (25) Đokić, a potom njihova tijela spalio i zakopao u jamu na seoskoj njivi daleko od njihovih očiju.

Tik uz ulaznih vrata, potištena, stajala je Goranova majka Stojanka, koju mještani odmila zovu Sojka. Noge su joj klecale dok je pokušavala da natoči vodu na ručnoj pumpi u dvorištu.

"Boli me, šta drugo da vam kažem", izustila je gotovo nečujno.

Trenutak kasnije izašla je i njena rođaka Verica, koja je staricu uhvatila pod ruku i uvela je u dom, govoreći nam preko ramena:

"Previše smo pričali. Morate nas razumjeti. Preostalo nam je samo da sačekamo epilog", rekla je Verica i zatvorila vrata.

Uska ulica u kojoj Đokići decenijama žive broji nekoliko desetina kuća. Pusta je i hladna. Tek pokoji mještanin koracima uznemiri tišinu koja joj se nedavno nametnula. Kada je nalet vjetra podigao oblak prašine, iz susjednog dvorišta izašle su Vaska Stojanović, Goranova tetka i njena komšinica Slavica Stošić. U njihovim pogledima čitali su se očaj i nemoć.

Preživjela srećom

"Nemojte da ispitujete Šojku. Nek se malo odmori. Prije nekoliko dana je popila otrov, ali ne znam koji. Srećom, preživjela je. Tužna sam zbog nje, ali je i razumijem. Izgubila je sina, snahu i unuku na bolan neoprostiv način", priča baka Vaska dok joj se suze slivaju niz obraze.

Jednom rukom namješta maramu na glavi i nastavlja:

"To je bila porodica bez mrlje. Lidija je bila predivno dijete. Često ćete ovdje čuti da za nju kažu da je “jedared devojče”. Goran je radio u mjenjačnici, a Gordana je bila domaćica", spušta ruku na srce i odmahuje glavom komšinica Slavica potvrđuje njene riječi:

"Sve što čujete od nas, čut ćete i od ostalih mještana. Svi u Moravcu poznaju Đokiće i niko ništa loše neće reći o njima", tvrdi Slavica.

Govoreći o zločinu, komšinice su saglasne da je ubica vjerovatno Goranov poslovni partner iz Aleksinca. Porodica je u Moravac dolazila uglavnom na večeru da obiđu Šojku i ovdje nemaju neprijatelje. Ubica je zasigurno neko iz Aleksinca. Možda je Goran nekome pozajmio novac, a taj nije imao da mu vrati, pa se dužnik odlučio da preduzme drastične mere.

Ne možemo ni da nagađamo zbog koga su ubijeni. Goran je bio poštenjačina i to niko neće demantovati. Pominjalo se i da je razlog Lidijina prošlost, ali to ne može biti istina. Nije imala dečka i nije se družila s problematičnim ljudima. To je dijete koje je uvijek nosilo osmijeh – priča Slavica i napominje da istina o zvjerskom ubistvu porodice Đokić toliko izmiče, da mještani možda nikada neće dotaknuti ni porub na njenoj haljini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...