ISPOVIJEST LEGENDE „VATRENIH“: „Pokupio sam virus, ostao sam bez kose, uzimam tablete svako jutro...“

Osim pomalo promijenjenog izgleda, stanje je zasad dobro.

  • Sport

  • 17. Okt. 2021  

  • 0

Ivan Klasnić je za Hrvatsku odigrao 41 utakmicu i postigao 12 pogodaka, u Werderu 49 golova u 151 utakmici, te je bio ključan igrač bremenskog sastava koji je 2004. osvojio dvostruku krunu.

Upravo ga je ta sezona u konačnici i “pogurala” među Vatrene čiji je dres nosio do 2011. Tegobe koji su u konačnici rezultirale transplantacijom bubrega i trnovitim životno-sportskim putem punim oscilacija, uspona i padova, primarno zdravstvenih, prekinule su njegovu karjeru.

Upravo 17. oktobra, Ivan Klasnić slavi svoj četvrti rođendan. Matematički se to mnogima sada nikako ne poklapa, ali...

- U nedjelju mi je rođendan. Tog datuma, 17. listopada 2017. mi je i treći put presađen bubreg. Inače, to je ujedno i stvarni očev rođendan, kazao je u Poreču, kao gost iznenađenja Sport Festa, Ivan Klasnić.

-Prvo mi je presađen bubreg od majke, ona je bila prvi donor. To je bilo u siječnju 2007., da bi nakon 8 mjeseci, budući da mi je organizam odbacio taj bubreg, slijedila druga transplantacija. Tada je donor bio otac, govori Klasnić.

S tim transplantiranim bubregom Ivan Klasnić se upisao u nogometnu povijest postavši prvi igrač koji je s presađenim bubregom zaigrao na nekom velikom, službenom natjecanju. Bilo je to na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj. Čak je i postigao gol.

- Pa... gledajte, medicina jednostavno nije uznapredovala toliko da može jamčiti kako će neki transplantirani bubreg biti vječan, a još je manje prognoza koliko će on trajati. Eto, majčin bubreg mi organizam nije prihvatio, odnosno odbacio ga je jako brzo. Očev je izdržao 9 i pol godina. Ovaj sada je od neke žene koja je preminula i tako sam dobio bubreg, ne znam tko je ona, znam samo da je bila dvije godine starija od mene kada je preminula, govori Ivan.

Osim pomalo promijenjenog izgleda, stanje je zasad dobro.

- Uzimam tablete svako jutro, svaku večer. Pokupio sam i neki virus, pa je zato, evo, ova kosa nekuda otišla. No, bubreg radi sjajno, stopostotno odgovara mojem organizmu kako su mi i rekli liječnici i zato uostalom i velim da mi je danas drugi rođendan, otkrio je Klasnić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...