SUSRET NA OLIMPIJSKOJ PLANINI: Patrijarha Porfirija na Jahorini dočekao Milorad Dodik

Sa patrijarhom Porfirijem na Jahorinu su stigli i mitropolit dabrobosanski Hrizostom, crnogorsko-primorski Joanikije, kao i epsikop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2021  

  • 5

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije stigao je na Jahorinu gdje ga je dočekao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik.

Sa patrijarhom Porfirijem na Jahorinu su stigli i mitropolit dabrobosanski Hrizostom, crnogorsko-primorski Joanikije, kao i epsikop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

Osim Milorada Dodika, njih je dočekalo i rukovodstvo Olimpijskog centra "Jahorina" s kojim je Dodik ranije danas imao sastanak o planovima za gradnju na ovoj planini.

Patrijarh i mitropoliti su posjetili crkvu u izgradnji na platou Poljice na Jahorini.

Prije toga su bili u Istočnom Sarajevu na sastanku sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i načelnicima šest gradskih općina.

U zgradi Gradske uprave su patrijarha i mitropolita dočekali načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica.

Patrijarh je jučer stigao u Sarajevo povodom jubileja službe crkvi mitropolita Hrizostoma. Dočekan je u crvi Rođenja Presvete Bogorodice, a gdje je jutros patrijarh služio i jutarnju liturgiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...