U POTRAZI ZA DOBRIM VIJESTIMA: Ova kompanija se jedina iz BiH našla na listi 100 najvećih u Jugoistočnoj Evropi

Na listi je do 2018. godine bila i Elektroprivreda BiH, no na listi za 2019. i 2020. godinu je nema.

  • Ekonomija

  • 18. Okt. 2021  18. Okt. 2021

  • 0

Tuzlanska kompanija Bingo našla se i ove godine na listi 100 najvećih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, pokazuje najnoviji izvještaj TOP 100 SEE koji je objavio SeeNews, a prenosi BiznisInfo. 

Bingo se, po prihodima, nalazi na 92. mjestu sa ukupnim prihodima od 620,2 mil EUR što je blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je sa prihodima od 636 mil EUR tuzlanska kompanija zauzimala 91. mjesto. 

Prema neto dobiti, Bingo je na ovoj listi na 36. poziciji. Ona je u 2020. godini iznosila 34,9 mil EUR, što je smanjenje u odnosu na 2019. godinu kada je neto dobit iznosila 47,8 mil EUR. Na listi je prethodnih godina bila još jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine a to je Holdina Sarajevo no nje ove godine nema na listi. Na listi je do 2018. godine bila i Elektroprivreda BiH, no na listi za 2019. i 2020. godinu je nema. 

Inače, SEE TOP 100 vrši rangiranje po prihodima nefinansijskih kompanija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije. 

Treba napomenuti da su banke, osiguravajuće kompanije i nekretninski fondovi isključeni iz ovog rangiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...