NERMIN ALEŠEVIĆ O ODLUCI SUDA BIH: "Sve bitno se vidi, pa i to kako je GORDANA TADIĆ montirala i SPAŠAVALA potkovanog MILANA TEGELTIJU“

On je na svom Twitter nalogu napisao kako je pokvareni i korumpirani dio pravosuđa pokušao da montira optužnicu na iznesenu istinu u aferi “Potkivanje”.

  • Mini market

  • 19. Okt. 2021  19. Okt. 2021

  • 1

Sud BiH pravosnažno je oslobodio Nermina Aleševića kojeg je Tužilaštvo BiH teretilo za neovlašteno snimanje Milana Tegeltije i davanje dara inspektoru SIPA-e Marku Pandžiću u aferi “Potkivanje”.

Nakon odluke Suda BiH oglasio se i Alešković. On je na svom Twitter nalogu napisao kako je pokvareni i korumpirani dio pravosuđa pokušao da montira optužnicu na iznesenu istinu u aferi “Potkivanje”.

“Ovo je dokaz građanima da se može pravda ostvariti i izboriti. Gordana Tadić je montirala, ali nije prošlo protiv istine”, kazao je Alešević koji je objavio i presudu.

Dodao je, kako je sve bitno napisano, pa i to se ovdje vidi kako je Gordana Tadić montirala i spašavala potkovanog Milana Tegeltiju.

“Zloupotrebljavala je položaj da spasi predsjednika VSTV-a. Nema visoke korupcije dok je Gordana na čelu Tužilaštva BiH. Nećeš ti Gordana, hoće drugi raditi visoku korupciju, a i tebe”, poručio je Alešević.

Podsjetimo, Apelaciono vijeće u svojoj odluci, između ostalog, navodi da je Prvostepeno vijeće dalo detaljno obrazloženje u pogledu nezakonitosti dokaza koji su proizašli iz istražnog iskaza Aleševića.

“I po ocjeni ovog vijeća, radi se o dokazima koji su rezultat izvorno nezakonitog dokaza, to jeste radi se o dokazima do kojih Tužilaštvo BiH ne bi došlo bez podataka iz nezakonitog dokaza”, navodi se u pravosnažnoj presudi.

Kada su u pitanju navodi žalbe o zakonitosti upotrebe audio-video snimka, Apelaciono vijeće, smatra da je navedeni snimak sačinjen suprotno zabrani neovlaštenog snimanja.

Sud je prilikom potvrđivanja optužnice u ovom predmetu odbio tačku optužnice kojom se Aleševiću na teret stavlja neovlašteno prisluškivanje ili tonsko snimanje i neovlašteno fotografisanje.

Na ovu odluku ne postoji pravo žalbe.

(„SB“)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...