RATNI ZLOČINAC IZAZVAO HAOS U SRBIJI: Opozicija pita - "Odakle Vučićevom sinu 'vreća novca', automobil i stan za Kapetana Dragana?"

Demokratska stranka Srbije obratila se javnosti u povodu nedavnog gostovanja ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg pod nadimkom Kapetan Dragan, na jednoj, kako kažu, "režimskoj televiziji".

  • Regija

  • 19. Okt. 2021  

  • 3

Vasiljković je tom prigodom, ističu, "eksplicitno izjavio da su mu sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovi neimenovani drugovi poklonili 'vreću s novcem', stan i auto kada je izišao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd".

"Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina je tako javno priznao da sada nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska stranka tvrdi čitavo vrijeme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti. Vučićev režim nesumnjivo stoji i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojoj se traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića, pravomoćno osuđenog za ubojstvo predsjednika Vlade Srbije i Demokratske stranke dr. Zorana Đinđića“, tvrde demokrate.

Demokratska stranka poziva Poreznu upravu da obavezno provjeri porijeklo novca i imovine koju su mladi Vučić i njegovi anonimni drugari poklonili Draganu Vasiljkoviću.

"Ako poreznici baš ovih dana provjeravaju ko su klijenti turističkih agencija koji plaćaju najskuplje turističke aranžmane, onda su u obavezi da provjere i otkud novac i imovina u ukupnoj vrijednosti od oko 100.000 eura osobama koje službeno nemaju nikakva legalna primanja, ili su im primanja toliko mala da nisu mogli još i donirati bivšem zatvoreniku“, dodaje se u saopćenju.

"Aleksandar Vučić može se ljutitu koliko hoće i vrištati po režimskim medijima kako mu opozicija napada obitelj, ali je u obavezi  odgovoriti odakle njegovom sinu i njegovom društvu ‘vreća novca‘, ili neka dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kada je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti“, poručuju iz Demokratske stranke. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...