RATNI ZLOČINAC KAPETAN DRAGAN ZAGALAMIO: "Vi ste izdajnici. Od Danila Vučića sam dobio 5 ili 10 eura..."

Očito da je Vasiljković "izletio" kada je izjavio da mu je sin predsjednika Srbije Danilo Vučić zajedno sa navijačima Crvene zvezde poklonio 30.000 eura, stan i kola

  • Regija

  • 22. Okt. 2021  

  • 1

Ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, održao je konferenciju za medije na kojoj je istakao da su u suštini svi koji ga napadaju izdajnici.

Očito da je Vasiljković "izletio" kada je izjavio da mu je sin predsjednika Srbije Danilo Vučić zajedno sa navijačima Crvene zvezde poklonio 30.000 eura, stan i kola, prenosi Direktno.rs.

"Možda je stavio pet ili 10 eura u vreću novca koju su mi uručili", dodao je on.

"U ime nekoliko hiljada Srba, dobrim dijelom navijača Crvene zvezde, htjeli su da naprave veliki doček kakav dolikuje njihovom heroju, jer ja sam za mnoge Srbe ipak heroj, a mogu biti ratni zločinac samo za srbomrsce i izdajnike", kazao je Vasiljković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vasiljković je naveo da su oni koji su podijelili vijest da je od sina predsjednika Aleksandra Vučića i navijača Zvezde dobio novac - izdajnici.

"To je toliko tipično za izdajnike. Možda je Danilo stavio pet ili 10 eura u vreću novca koju su mi uručili", istakao je on.

Vasiljković je također sasvim drugačije opisao doček koji su mu priredili u emisiji BalkanInfo.

"To nije bilo iz budžeta, da se razumijemo. Tu su učestvovali sin predsjednika Srbije, Zvezdini navijači... To su stvarno patriote. Svakog od njih koji su tamo bili možete da pogledate pravo u oči i u njima vidite stvarno rodoljuba. Hvala im puno za to. Realno, za projekte koje ja radim nisu to neke velike pare. Ja sam podijelio nekih 28 miliona dolara tokom postojanja fonda 'Kapetan Dragan', 14.000 stipendija do punoljetstva po 100 dolara, pa izračunajte koliko to ide. Sve ovo što sam ja nabrojao da sam dobio je relativno", istakao je tada Vasiljković.

Postavlja se pitanje otkud pravo Draganu Vasiljkoviću da odlučuje od tome ko je izdajnik, a ko ne? I zbog čega je on veći Srbin od onih građana koji se sa pravom pitaju zašto je baš i sin predsjednika učestvovao u doniranju novca, stana i kola kapetanu Draganu? Javnost ima pravo da zna odakle je taj novac došao, s obzirom na to da se radi o pozamašnoj sumi.

Izgleda da oni koji poržavaju oslobađanje ubice Zorana Đinđića, kao i oni koji su osuđeni za ratne zločine imaju ekskluzivno pravo da biraju ko je izdajnik, a ko ne. Takvom retorikom se služi i vlast, pa nije čudo da se time služi i kapetan Dragan, ipak mu je Vučićev sin sa navijačima Zvezde puno pomogao...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...