“ALBANIJA U ORBITI…”: Edi Rama najavljuje spektakl, pogledajte detalje (VIDEO)

Snimak, koji prikazuje snimke lansiranja "Space Falcon 9", potvrđuje da će prvi satelit "Albanija 1" u svemir biti lansiran u martu 2022. godine.

  • HiTec

  • 20. Okt. 2021  

  • 0

"Albanija bi sljedeće godine mogla lansirati satelit u svemir", kaže premijer te zemlje Edi Rama.

Prema informacijama iz kabineta albanskog premijera, video prati Ramin razgovor s jednim od predstavnika kompanije koja će omogućiti lansiranje satelita.

Ovaj snimak, koji inače prikazuje snimke lansiranja "Space Falcon 9", potvrđuje da će prvi satelit "Albanija 1" u svemir biti lansiran u martu 2022. godine.

Drugi satelit, "Albanija 2", prema videu, biće lansiran u junu sljedeće godine.

"Albanija u orbiti. Nevjerovatno, ali istinito", rekao je Rama u videu, u kojem nije objavljeno više detalja o mjestu lansiranja i tipu satelita, piše Antena M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...