SASTANAK MINISTRICE TURKOVIĆ I AMERIČKOG AMBASADORA U BiH: “SAD pomno prate situaciju…”

"Ambasador Nelson je još jednom naglasio da SAD ostaju privržene suverenosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te da su apsolutno neprihvatljivi svi pokušaji rušenja postignutog napretka i reformi”, objavila je ministrica Turković.

  • Vijesti

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 1

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH, razgovorala je danas sa Ericom Nelsonom, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

“Tokom razgovora ambasador Nelson je još jednom naglasio da SAD ostaju privržene suverenosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te da su apsolutno neprihvatljivi svi pokušaji rušenja postignutog napretka i reformi”, objavila je ministrica Turković.

“Dalji razvoj i jačanje funkcionalnosti institucija BiH na temeljima mira iz Dejtonskog mirovnog sporazuma najbolja su garancija sigurnosti i put ka prosperitetu za sve u BiH”, napisala je.

“Ambasador je naglasio da SAD pomno prate situaciju te da ne treba nasjedati na provokacije koje bi daljnje destabilizirale zemlju. Potrebno je ostati miran i udružiti progresivne snage kako bi Bosna i Hercegovina izašla jača i prosperitetnija iz ove krize”, navodi se u objavi ministrice vanjskih poslova na njenom službenom facebook profilu.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Dr Bisera Turković razgovorala je...

Objavljuje Bisera TurkovicČetvrtak, 21. listopada 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...