BURNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA; BURSAĆ PITANJEM O PRIJEDORU TEGELTIJU OSTAVIO BEZ TEKSTA: Dodikov savjetnik dobio lekciju za uspomenu i dugo sjećanje…

Novi okršaj na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 22. Okt. 2021  

  • 7

Prošlo je 80 godina od nezapamćenog zločina u Kragujevcu, kada su nacistički zločinci pobili nevine učenike i profesore. Bio je to povod zbog kojeg se oglasio Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika.

„Krvava bajka je poetski podsjetnik na mučeništvo, na zlikovačko ubijanje djece, ali isto tako i na činjenicu da su tu srpsku djecu iz učionica na streljanje nacističkoj gamadi doveli neki Srbi. Takvi su, nažalost, i danas među nama, i u istoj situaciji uradili bi isto kao 21.10.1941.“, poručio je Tegeltija, aludirajući na Dodikove „izdajnike“.

No, ubrzo je uslijedio odgovor Dragana Bursaća.

„Potpuno se slažem Milane sa vama! Nadam se da ćete se zalagati za podizanje spomenika za 102 ubijena prijedorska djeteta, da se ti monstrumi u srpskom narodu nikad više ne pojave“, poručio je Bursać Tegeltiji, te dodao:

„U Kragujevcu su profesori išli sa svojim učenicima dobrovoljno u smrt, na strijeljanje. Samo 50 godina kasnije, u Prijedoru su učitelji i profesori dobrovoljno strijeljali svoje učenike. Mislite o toj civilizacijskoj propasti“, poručio je Bursać, nakon čega je Tegeltija ostao bez teksta.

Podsjetimo, do sada je za zločine u Prijedoru doneseno više od 50 pravosnažnih presuda, a zločinci su osuđeni na više od 800 godina zatvora. Zločini u Prijedoru su počeli napadima srpskih snaga na bošnjačka naselja na Mataruškom brdu 22. maja, zatim napada na Kozarac 24. maja i otvaranja logora Keraterm, Omarska i Trnopolje između 26. i 30. maja.

Tako su i počeli zločini u Prijedoru, odvođenjem stanovništva u logore, masovnim egzekucijama i drugim zločinima.

Ubijeno je 3.176 osoba, među kojima je 102 djece.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...