NEOČEKIVAN ISTUP MILANOVIĆA TOKOM POSJETE ITALIJI: Spominjao je Bakira Izetbegovića i pohvalio se...

U kontaktu sam sa svima u BiH, i s gospodinom Izetbegovićem i s Dodikom, dakle ta komunikacija se nastavlja. Nije to svima podjednako drago, ali moraš razgovarati sa svima, rekao je Milanović

  • Regija

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 8

Hrvatski predsjednik, Zoran Milanović, danas je boravio u jednodnevnoj posjeti Italiji, gdje se sastao sa italijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom.

U razgovoru sa talijanskim predsjednikom, Milanović se u jednom dijelu dotakao i BiH.

- To je tema s kojom uvijek upoznajem svoje sugovornike. U kontaktu sam sa svima u BiH, i s gospodinom Izetbegovićem i s Dodikom, dakle ta komunikacija se nastavlja. Nije to svima podjednako drago, ali moraš razgovarati sa svima, rekao je Milanović.

Talijanskom kolegi je prenio da ga raduju pozitivni pomaci u odnosu sa Bakirom Izetbegovićem te je poručio da bi oni mogli ići nabolje., a Mattarellu je također upoznao i sa problemima oko Izbornog zakona BiH.

- Hrvatski narod u BiH mora imati pravo birati svoje predstavnike, a to pravo trenutno nema, ono mu je oduzeto, kazao je Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...