OVO SE DUGO KRIJE: Ko je zapravo Danilo Vučić, sin Aleksandrov?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više je puta u javnosti govorio o tome kako privatni i porodični život žrtvuje zbog državnih poslova.

  • Regija

  • 24. Okt. 2021  24. Okt. 2021

  • 4

Vučić je tako nedavno otkrio da njegov mali sin Vukan grli televizor na kojem vidi očevo lice, što i nije teško s obzirom na prisutnost Vučića u medijima. Time Vučić želi izazvati simpatije javnosti, no istovremeno priznaje da je odsutan otac, koji nedovoljno sudjeluje u odgoju svoje djece.

Da to može imati posljedice, pokazuje sve veći medijski interes za Vučićevog starijeg sina Danila, 23-godišnjaka koji je rođen u braku Vučića i njegove prve supruge Ksenije, s kojom ima i kćerku Milicu.

ŠOKANTNO OTKRIĆE RATNOG ZLOČINCA KAPETANA DRAGANA

Ovih dana je Danila Vučića kao svojeg dobročinitelja spomenuo osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat pod nadimkom Kapetan Dragan.

Vasiljković je kazao da je od navijača Crvene zvezde Delija, među kojima je bio i Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, dobio tridesetak hiljada dolara, ali i ključeve automobila te ključ od stana od 45 kvadrata.

"Okupili su se neki Srbi koje ne poznajem, skupili su vreću para, koju su mi dali na granici. Dali su mi 30-ak hiljada dolara, ključeve od automobila i ključeve od stana od 45 kvadrata. To nije bilo iz budžeta, da se razumijemo. Tu su sudjelovali sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Zvezdini navijači… To su stvarno patrioti. Svakog od njih koji su tamo bili možete pogledati ravno u oči i u njima vidjeti pravog rodoljuba. Hvala im puno za to", rekao je Vasiljković pa dodao:

"Rekli su mi: 'Ovo ti je, Kapetane, da si kupiš novo odijelo.' Stvarno me to dirnulo, nisam to očekivao."

DANILO VUČIĆ U DRUŠTVU KRIMINALACA

To da se Vučićev stariji sin nalazi u društvu kriminalaca, nije novost.

Prošle godine u lipnju novinarki istraživačkog portal KRIK oduzet je mobitel nakon što je fotografirala sina predsjednika Srbije Danila Vučića. Vučić mlađi bio je u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aco Rošavi, huligana bliskog kavačkom klanu, a dvojac je u jednom kafiću u strogom centru Beograda gledao nogometni derbi između Zvezde i Partizana.

Danila Vučića i prije se moglo vidjeti u društvu pripadnika kavačkog klana, kriminalne skupine koja je godinama ratovala s konkurencijom, škaljarskim klanom. Vučić mlađi i Aco Rošavi su prvi put zajedno fotografirani još 2018. godine, piše Index.hr.

KAMPANJA VUČIĆEVIH MEDIJA O "NAPADIMA NA PREDSJEDNIKOVU DJECU"

Vučić i njemu vjerni režimski mediji su prošlog ljeta organizirali cijelu kampanju patetika o tome kako bi legitimni interes javnosti za druženje predsjednikova sina s kriminalcima pretvorili u "napad na predsjednikovu porodicu".

"Ja sam samo običan tata, običan otac, možda ne ni najbolji na svijetu, možda im dovoljno pažnje ne poklanjam, možda ni dovoljno vremena, možda nisam ni znao s njima, ali boli li me, naravno da me boli", povjerio se Vučić novinarima i dodao: "Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić."

"Naravno da znamo tko su ti ljudi s kojima je bio moj sin, svaki njegov kontakt s bilo kim je jasno evidentiran", rekao je Vučić i naglasio da je Aleksandar Vidojević, s kojim je bio Danilo, navijač Partizana.

"Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu, gonjen je za tuče, ali nikada nije pravosnažno osuđen", kazao je Vučić. Ustvrdio je i da je on, kad je bio mlad, bio mnogo problematičniji od njih.

VUČIĆ: MOJ SIN DANILO JE POŠTEN I PRISTOJAN MLADIĆ

Vučić je kampanju nastavio i na društvenim mrežama.

"Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada nitko nije djeci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dijete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gdje. Borit ću se svom snagom i pobijedit ću sve njihove laži. Obećavam im to", napisao je prošlog lipnja Vučić na svom službenom Instagramu uz fotografiju na kojoj su Danilo i on.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...