ODIGRAN JE NAJVEĆI NOGOMETNI DERBI NA SVIJETU: Real Madrid savladao Barcelonu, Aguero stigao do prvog gola u dresu Blaugrane (VIDEO)

Real Madrid je uspio nanijeti Barceloni danas novi poraz u La Ligi, pošto je trijumfovao u velikom El Clasicu na Nou Campu sa 1:2.

  • Sport

  • 24. Okt. 2021  24. Okt. 2021

  • 0

Prvu priliku na utakmici imala je Barcelona i to preko Sergina Desta u 25. minuti. Depay je tada prizemno ubacio, Fati propustio loptu za usamljenog Desta koji je ispred sebe imao samo Courtoisa, no šutirao je preko gola.

Sedam minuta poslije došla je kazna za Kataloonce. Alaba je sa stoperske pozicije oduzeo loptu i započeo akciju, proslijedio je loptu Viniciusu koji sjajnim dodavanjem pronalazi Rodryga, a Austrijanac je u međuvremenu nastavio trk, stigao u vrh napada i krasnim topovskim udarcem s lijeve strane postigao svoj prvijenac za madridski klub. Poveo je tako Real sa 0:1.

Odgovorila je Barca s nekoliko dobrih napada odmah nakon toga. Prijetili su Pique i Depay, ali nisu bili precizni.

Dobro je ušla Barcelona i u drugo poluvrijeme, odmah se u šansi našao Coutinho, ali je izblokiran. U 49. minuti je šutirao Fati, ali preko gola.

U 72. minuti je izglednu priliku imao Benzema nakon dodavanja Mendyja, ali se spetljao i traljavo šutirao. U sudijskoj nadoknadi smo vidjeli velika uzbuđenja. U 93. minuti rezervista Asensio bježi odbrani Barcelone, njegov šut brani Ter Stegen, ali na loptu natrčava Vazquez i trese mrežu za 0:2!

Barcelona u posljednjoj minuti uspijeva da ublaži rezultat preko Aguera, koji za 1:2 pogađa u 97. minuti. Vremena da pokušaju stići do poravnanja za Katalonce nije bilo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...