REAL OSVOJIO SUPERKUP ŠPANIJE: Luka Modrić postigao golčinu

Ovo je Realu bila 12. trofej osvajača Superkupa Španije, dok rekorder Barcelona ima jedan više.

  • Sport

  • 16. Jan. 2022  16. Jan. 2022

  • 0

Nogometaši Real Madrida su osvojili Superkup Španije pobjedom u Džedi u finalnom susretu Athletic Bilbao rezultatom 2:0.

Luka Modrić je u 38. minuti iskoristio sjajan prodor po desnoj strani i asistenciju Rodryga, te maestralno pogodio iz prve sa ivice kaznenog prostora za 1:0.

Na 2:0 je povisio Karim Benzema koji je uspješno realizovao penal koji je dosuđen nakon što je sudija Grado pregledao VAR snimak.

Athletic je u samom finišu susreta imao brojčanu prednost kada je Eder Militao dobio crveni karton nakon što je rukom pred golom zaustavio udarac Raula Garcije.

Baskijci su imali priliku iz penala smanjiti na 2:1 u 89. minuti i pokušati izjednačiti u preostalih nekoliko minuta, no Thibaut Courtois je nogom zaustavio udarac Garcije sa bijele tačke i na kraju je ostalo 2:0 za Real.

Podsjetimo, Real je u polufinalu savladao Barcelonu rezultatom 3:2, dok je Athletic bio bolji od Atletico Madrida rezultatom 2:1.

Ovo je Realu bila 12. trofej osvajača Superkupa Španije, dok rekorder Barcelona ima jedan više.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...