„SAMOPROGLAŠENA VLAST NA KOSOVU NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA…“: Marija Zaharova ponovo u akciji, stigao odgovor najbogatijeg Albanca...

Kosovsko MVP je prošle nedjelje, proglasio nepoželjnim dvojicu službenika Kancelarije za vezu Ruske federacije, koji su u međuvremenu i napustili Kosovo.

  • Svijet

  • 25. Okt. 2021  

  • 5

„Samoproglašene ‘vlasti Kosova’ i snage koje stoje iza njih nastavljaju da provociraju protiv aktivnosti ruskih diplomata u Republici Srbiji. Čim je osoblje prištinske Kancelarije Ambasade Rusije u Srbiji napustilo teritoriju Kosova, odmah je organizovana nova provokacija – uslijedile su nove injekcije dezinformacija, čija je svrha bio je da dovede u pitanje privrženost Rusije Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a“, poručila je Marija Zaharova.

Portparolka ruskog MVP-a je preko društvene mreže Telegram, a potom i Facebooka, komentirala nedavno protjerivanje dva službenika Kancelarije za vezu Ruske federacije u Prištini, kao i nove izjave sa Kosova.

-Najoštrije osuđujemo ovakvo destruktivno ponašanje i odbacujemo bilo kakve insinuacije o navodnoj promjeni ruskog stava u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene Republike Kosovo, poručila je Zaharova.

Kosovsko MVP je prošle nedjelje, proglasio nepoželjnim dvojicu službenika Kancelarije za vezu Ruske federacije, koji su u međuvremenu i napustili Kosovo.

Potom se i ruski MVP oglasio sa ocjenom da ne priznaje odluku kosovske vlade jer Kosovo za njih nije nezavisna zemlja.

U međuvremenu je bivši ministar vanjskih poslova i jedan od najbogatijih Albanaca sa Kosova Behgjet Pacolli na jednoj od društvenih mreža napisao da će Rusija „prije ili kasnije“ priznati Kosovo a ne podjelu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...