DRAGAN ČOVIĆ BRANI MILORADA DODIKA: "Protiv sam svih pritisaka i sankcija. Schmidt je tražio da se..."

Lider HDZ-a kaže da je uvijek spreman odgovarati za ono što radi u institucijama Bosne i Hercegovine

  • Politika

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 10

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović rekao je danas u Usori da je protiv stranih sankcija, o bilo kome da se radi, te da treba tražiti rješenja unutar BiH.

Čović je prvo upitan kako komentariše najavljene sankcije SAD-a i EU za bh. političare, na prvom mjestu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika te današnji protest nezadovoljnih građana ispred OHR-a koju su pozvali na odgovornost Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

-Svi pritisci i sankcije... Nama iskustvo od 1996. do danas govori da nismo uspjeli riješiti nijedan problem u BiH na takav način. Protiv sam sankcija bilo kome, o bilo kome da se radi i uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine, dodao je.

Kaže da je besmisleno komentarisati da je HDZ kriv za nešto u državi odnosno za blokade zbog izmjena Izbornog zakona, piše Oslobođenje.

-Ako neko pokušava danas stvoriti red u BiH, to je HDZ. Ako neko daje puni doprinos na svim razinama vlasti, to je HDZ. Schmidt je tražio da se obrati parlamentarcima, vidjet ćemo kako će se to završiti. A to da imamo u Sarajevu, troje ili 23 ljudi koji vide život u BiH drugačijim nego ja što realno gledam. Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti evropskog put BiH i reformske akitvnosti, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...