„SRAM TE I STID BILO, ČOVIĆU…“: Lider HDZ-a BiH stao uz Milorada Dodika, uslijedila je žestoka reakcija Mustafe Cerića

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon posljednjih izjava predsjednika HDZ-a BiH.

  • Mini market

  • 26. Okt. 2021  26. Okt. 2021

  • 5

Nakon što je Dragan Čović otvoreno stao uz Milorada Dodika, oglasio se i bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

-Nije više mogao šutjeti dok mu prijatelj Dodik u zajedničkom poduhvatu rušenja bosanske države pati od nesanice i straha od sankcija. Nije Dodiku dovoljna podrška od srpskog patrijarha Porfirija u Prijedoru, već mu je potrebna i podrška od Čovića za spas od sankcija.

No, Čović se ne brine za Dodika k’o što se brine za sebe! Jer, ako ode Dodik zbog sankcija, ostade Čović bez partnera u rušenju bosanske države po slovu i duhu Krarađorđeva.

Sram te i stid bilo, Čoviću, poručio je kratko Mustafa Cerić.

Podsjetimo, Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović rekao je jučer u Usori da je protiv stranih sankcija, o bilo kome da se radi, te da treba tražiti rješenja unutar BiH.

Čović je prvo upitan kako komentira najavljene sankcije SAD-a i EU za bh. političare, na prvom mjestu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

-Svi pritisci i sankcije... Nama iskustvo od 1996. do danas govori da nismo uspjeli riješiti nijedan problem u BiH na takav način. Protiv sam sankcija bilo kome, o bilo kome da se radi i uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine, dodao je Čović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...