ČOVIĆ SE U BEOGRADU SASTAO SA VUČIĆEM: Imaju zajednički odgovor na "sve krize"...

Naš odgovor na sve krize je potpuno jasan, poručio je Vučić

  • Vijesti

  • 26. Okt. 2021  26. Okt. 2021

  • 35

Lider HDZ BiH Dragan Čović boravi u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je objavio predsjednik Srbije, razgovarali su o svim važnim regionalnim pitanjima.

Zajednički je konstatovano da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini koji samo konsenzusom mogu da donesu odluke o svojoj budućnosti.

- Srećan što mogu da ugostim Dragana Čovića, predstavnika hrvatskog naroda u BiH, sa kojim razgovaram o svim važnim regionalnim pitanjima, razume se, kao i o svim pitanjima od interesa za naše narode - napisao je Aleksandar Vučić na Instagramu.

Imali su i zajednički odgovor na "sve krize".

- Naš odgovor na sve krize je potpuno jasan - dogovor tri naroda - zaključio je predsjednik Srbije u svojoj Instagram objavi.

Lider HDZ-a oglasio se na Twitteru nakon sastanka sa predsjednikom Srbije kazavši da je sa Vučićem razgovarao o dijalogu i napretku Zapadnog Balkana.

- Govoreći o BiH, naglasio sam da izmjene Izbornog zakona/ograničene ustavne promjene, ne mogu ugroziti temelje BiH. Konstitutivni narodi i njihova prava moraju se u potpunosti poštovati, a diskriminacija mora biti eliminirana - poručio je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...