BORENOVIĆU PUKAO FILM: "Odvratno je bilo slušati Dodika!"

Кo je odgovarao za počinjen kriminal u bivšoj Jugoslaviji nakon njenog raspada? Niko, jer je nema. E, to je njegov cilj sa Republikom Srpskom – da je uništi, da bi sebe spasio, rekao je Borenović.

  • Politika

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

- Odvratno je bilo slušati Dodika kako na posebnoj sjednici ponavlja Vučurevićeve laži sa kojim inače godinama ne pričam, niti ima dodira sa partijskim aktivnostima. Sad mu samo preostaje da u sudskom postupku odgovara za sve odvratne neistine koje je iznio pod patronatom svog šefa Dodika, koji mi je lično u crkvi, hinjski se smijući, rekao da je to sve njegovo djelo, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je ocijenio da je podjednako odvratno bilo slušati i Dodikove uvrede i odvratne kvalifikacije upućene narodnim poslanicima, kako sa govornice, tako i tokom pauza. On navodi da je potpuno spokojan nakon optužbi, jer u njima, kako kaže, nema ni slova istine. 

- Da je Vučurević imao bilo kakva saznanja i sam bi trebao odgovarati, budući da je i prikrivanje krivičnog djela krivično djelo. On će svoje reći na sudu, a istorija, a siguran sam i naše pravosuđe, sudiće o djelovanju Milorada Dodika. Sada je potpuno jasno: on želi da uništi Republiku Srpsku da bi sebe spasio i da ne bi odgovarao za zločine koje je počinio, rekao je Borenović. 

Borenović je rekao da šta je drugo nego činjenica da su se iz njegovog kabineta kupovali respiratori i prodavali Republici Srpskoj po deset puta višoj cijeni?

- I za to i za mnoga druga krivična djela kojim su opustošili Republiku Srpsku trebaju da odgovaraju. Кo je odgovarao za počinjen kriminal u bivšoj Jugoslaviji nakon njenog raspada? Niko, jer je nema. E, to je njegov cilj sa Republikom Srpskom – da je uništi, da bi sebe spasio, rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...