PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE: “Neka Izetbegović prihvati naše prijedloge ustavnih promjena”

Forto je odgovorio Izetbegoviću koji je danas poslao prijedlog zajedničke izjave liderima parlamentarnih stranaka o principima izborne reforme u BiH.

  • Politika

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto pozvao je predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da podrži prijedloge ustavnih promjena koje je uputila Naša stranka.

Prema saopćenju Naše stranke, Forto je na taj način odgovorio Izetbegoviću koji je danas poslao prijedlog zajedničke izjave liderima parlamentarnih stranaka o principima izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

U svom odgovoru Forto podsjeća Izetbegovića da su prijedlozi ustavnih promjena koje je predložila Naša stranka usvojeni na sjednici Ustavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH te da su za njih glasali i predstavnici Kluba SDA, uključujući i Almu Čolo, predsjednicu Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona.

– Forto u pismu poziva Izetbegovića da podrži prijedloge ustavnih promjena koje je uputila Naša stranka – navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...