Auto
LUKSUZ KOJI VAS NA AUTOCESTAMA U HRVATSKOJ MOŽE KOŠTATI 260 EURA:: Ovo su najčešće greške
Prije 2h0
Kesten je mnogima omiljena jesenja namirnica. Bogat je vlaknima, vitaminima B1, B2 i B6, folnom kiselinom i magnezijumom, pa baš zbog toga se treba češće naći na trpezi. Evo savjeta kako ga možete pripremati na najbolji način.
Gastro
27. Okt. 2021 28. Okt. 2021
0
Spremanje u tavi
Najprije im zarežite koru u krst, a nakon što ih stavite u tavu, pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.
Priprema u šporetu
Svakikesten zasjecite po širini, sve dok se ljuska lijepo ne rastvori. Potom prebacite rasječeno kestenje u šerpicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri, a potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u tepsiju i stavite u rernu zagrijanu na 220 stepeni da se peku 15 minuta.
Trik za lakše čišćenje
Da biste ih lakše očistili nakon pečenja, dok je još vruće, kestenje stavite u vlažnu krpu i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta.
Kuhanje u šerpi
Plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitnije kestenje kuha se oko pola sata, a krupnije do sat vremena.
Mikrotalasna
Kestenje zarežite nožem, pa ih stavite u posudu sa vodom. Prekrijte papirnim ubrusom i stavite u mikrotalasnu na oko dva minuta u zavisnosti od toga koliko su veliki plodovi. Ako poslije dva minuta nisu gotovi, produžite kuhanje na još minut, pa provjerite.
Na roštilju
Najukusniji su kada se pripremaju na roštilju. Nožem zasjecite koru, pa ih poređajte na aluminijumsku foliju koju ste prethodno izbockali na nekoliko mjesta. To stavite na rešetku roštilja i pecite dok se ne rastvore i ne dobiju lijepu boju.
Auto
LUKSUZ KOJI VAS NA AUTOCESTAMA U HRVATSKOJ MOŽE KOŠTATI 260 EURA:: Ovo su najčešće greške
Prije 2h0
Kultura
SYLVESTER STALLONE PRIZNAO KOJI JE NAJBOLJI AKCIONI FILM KOJI JE SNIMIO: "Bio sam jako zadovoljan i iskreno sam mislio..."
Prije 2h0
Društvo
VELIKI USPJEH U16 VATERPOLO REPREZENTACIJE BiH U LJUBLJANI: Neum slavi bronzane momke
Prije 2h0
Estrada
MITAR MIRIĆ PROGOVORIO O KARIJERI I FINANSIJAMA: "Šaban i ja smo bili najskuplji"
Prije 3h0
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
Prije 18h0
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
Prije 5h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.