EMIR SULJAGIĆ O SPOMENIKU NA KAZANIMA: "Činjenica da se o tome vodila javna i žučna debata u trenutku kada Milorad Dodik prijeti novim nasiljem i novom opsadom..."

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 28. Okt. 2021  

  • 0

Emir Suljagić komentirao je postavljanje spomenika na Kazanima, poručivši kako je riječ o jedinom slučaju da je neka zajednica u bivšoj Jugoslaviji jasno rekla da neki zločin nije počinjen u njeno ime

-Nisam stručnjak za "moralnu ekonomiju žrtve", ali podizanje spomenika na Kazanima - uz zamjerke koje su izrečene ili će tek biti izrečene - je jedini slučaj da je neka zajednica u bivšoj Jugoslaviji jasno rekla da neki zločin nije počinjen u njeno ime. Drugi slave koljače, poručio je Suljagić.

-Činjenica da se o tome vodila javna i žučna debata u trenutku kada Milorad Dodik prijeti novim nasiljem i novom opsadom, i kada niko, ali doslovno niko odgovoran za smrt 10.000 građana Sarajeva nije ni optužen (izuzmi li se dvojica osuđena u Hagu), govori sve. I o nama i o njima, zaključio je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...