SCHWARZ-SCHILING PODRŽAO "PRINCIPE ZA IZMJENE USTAVA BIH": Od visokog predstavnika Christian Schmidta zahtijevat će…

...da primi predstavnike organizacija, te da podrži uključivanje civilnih organizacija u aktuelne procese u kojima se govori o izmjenama Ustava BiH s obzirom da se radi onorganizacijama koje u sebi nose nacionalni predznak, a zalažu se za građansko uređenje.

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2021  30. Okt. 2021

  • 1

U organizaciji Društva za ugrožene narode za BiH održan je sastanak Upravnog odbora na kojem je prisustvovao bivši visoki predstavnik za BiH Schwarz Schilling. Tom prilikom članovi Upravnog odbora Društva za ugrožene narode, u kojem se nalaze predstavnici VKBI HNV, SGV, Foruma parlamentaraca, Bošnjačkog instituta, Jevrejske opštine, i udruženja Srebreničke majke, kao predstavnici organizacija civilnog društva, upoznali su Schwarza Schillinga sa zalaganjem ovih organizacija na izgradnji građanskog društva na demokratskim principima. Predstavnici ovih organizacija predali su Schwarzu Schillingu prijedlog Principa za izmjenu Ustava Bosne i Hercegovine.

Schwarz-Schilling je poručio kako će od visokog predstavnika Christian Schmidta zahtijevati da primi predstavnike organizacija, te da podrži uključivanje civilnih organizacija u aktuelne procese u kojima se govori o izmjenama Ustava BiH s obzirom da se radi i o organizacijama koje u sebi nose nacionalni predznak, a zalažu se za građansko uređenje. Također, naveo je i da će na uključivanju civilnih organizacija insistirati i kod šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera.

Bivši visoki predstavnik je domaćinima prenio i kako će o “Principima za izmjene Ustava BiH” upoznati i veliki broj evropskih parlamentaraca kojima će uputiti poruku da će, ukoliko principi evropskih konvencija o ljudskim pravima padnu u BiH pasti i cijela Evropa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...