ANGELA MERKEL SPREMNA ZA PENZIJU: Otkrila je šta želi raditi u danima koji su pred njom…

Ona je rekla da su je godine na funkciji ispunjavale, ali su bile i izazovne zbog stalne potrebe da se skreće pažnja, nešto spriječi ili reaguje na krize.

  • Svijet

  • 30. Okt. 2021  30. Okt. 2021

  • 1

Odlazeća njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se poslije 16 godina na vlasti sada raduje što će, kao penzionerka, više vremena posvetiti stvarima koje je morala da zanemari kad je bila na državnoj funkciji. 

Merkel (67) je rekla da želi "možda malo da putuje ili čita, ili jednostavno da uživa u slobodnom vremenu znajući da se u narednih 20 minuta ne može desiti nikakav mogući preokret", prenio je danas nedjeljnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kancelarka, koja je 2018. najavila da se neće ponovo kandidovati na parlamentarnim izborima održanim u septembru, vodila je Njemačku kroz niz kriza uključujući globalnu finansijsku krizu, migrantsku krizu i pandemiju koronavirusa.

Ona je rekla da su je godine na funkciji ispunjavale, ali su bile i izazovne zbog stalne potrebe da se skreće pažnja, nešto spriječi ili reaguje na krize.

"Sa dobrim osjećanjem mogu da kažem da je ispravno da neko drugi preuzme" vođstvo, rekla je Angela Merkel.

Odlazeća kancelarka, koja će ostati na funkciji do formiranja nove vlade, rekla je da će "malo melanholije možda doći kasnije" ali je dodala da osjeća zahvalnosti što je mogla da služi zemlji.


(Vijesti.ba / Beta)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...