VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Volkswagen radi na projektu koji bi mogao promijeniti svijet…

Rana ispitivanja obećavaju, a prototip sistema već je pokazao učinkovitost do 98 posto.

  • Auto

  • 01. Nov. 2021  

  • 1

Centar za inovacije američkog ogranka Volkswagen Grupe u Knoxvilleu i njihov tim tehnologa za primijenjenu znanosti o materijalima, proširili su svoju istraživačku suradnju s najvećim američkim nacionalnim tehnološkim i energetskim laboratorijem Oak Ridge National Laboratory (ORNL) te Univerzitetu Tennessee (Knoxville) kako bi radili na budućim tehnologijama.

Zajedno, tri partnera imaju za cilj “istražiti kako integrirati otkrića u materijalnoj znanosti i koncepte recikliranja kako bi podržali električnu mobilnost i održivi prijevoz”. Njihov prvi projekt će testirati bolji način bežičnog punjenja električnih automobila.

Partneri planiraju raditi na konceptu bežičnog punjenja EV-a velike snage Nacionalnog laboratorija ORLN s Porsche Taycanom. Cilj je napraviti napredak u dizajnu bežičnog punjenja koji se usredotočuje na elektromagnetske valove kako bi se uklonile smetnje.

Rana ispitivanja obećavaju, a prototip sistema već je pokazao učinkovitost do 98 posto. To znači da gotovo sva energija koja napušta punjač dolazi do vozila. Tim je uspio povećati snagu sa 6,6 kW na 120 kW, a cilj je dostići razinu snage od 300 kW, što bi omogućilo Taycanu da se napuni do 80 posto u samo 10 minuta.

"Uzbuđeni smo što radimo s Volkswagenom kako bismo demonstrirali ORNL-ovu moćnu, ultra učinkovitu tehnologiju bežičnog punjenja", rekao je Xin Sun, pomoćni direktor laboratorija za energetsku znanost i tehnologiju u ORNL-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...