POSLJEDNJE UPOZORENJE DENISA ZVIZDIĆA: "To je jasno svima koji poznaju prilike u BiH i regionu!"

Ne postoji opcija "mirnog otcjepljenja". Postoji samo opcija pune zaštite međunarodno priznate države BiH. To je jasno svima koji poznaju prilike u BiH i regionu", rekao je Zvizdić

  • Politika

  • 01. Nov. 2021  

  • 5

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je pogrešno u javnom diskursu koristiti termin "vraćanje prenesenih nadležnosti".

"Ispravno je govoriti 'otimanje nadležnosti države Bosne i Hercegovine', jer Ustav BiH predviđa mogućnost uspostavljanja dodatnih nadležnosti, ali ne predviđa postupak bilo kakvog vraćanja istih", kazao je Zvizdić.

Dodao je da su Oružane snage, OSA, SIPA, UIO, Sud i Tužilaštvo BiH državne institucije koje su uspostavljene zakonima, te da svako ima pravo da u PS BiH predlaže drugačija zakonska rješenja, ali niko u BiH nema pravo da uspostavlja paralelne institucije.

"Zato je na djelu 'rušenje pravnog poretka', a ne 'prenos nadležnosti'. Rušenje Ustava BiH je rušenje Dejtonskog sporazuma. Ideja o tzv. nezavisnoj RS u okviru BiH je rušenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH", istakao je Zvizdić.

Zato, zaključio je, ne postoji opcija "mirnog otcjepljenja". Postoji samo opcija pune zaštite međunarodno priznate države BiH. To je jasno svima koji poznaju prilike u BiH i regionu", rekao je Zvizdić, saopšteno je iz PS BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...