NIKŠIĆ TUGUJE ZBOG ZAEVA: “On je moj drug, svojom ostavkom je potvrdio ono što sam o njemu oduvijek znao…”

Vjerovatno ga je poraza najviše koštala inicijativa da se riješi višedecenijski spor sa grčkim susjedima

  • Mini market

  • 02. Nov. 2021  02. Nov. 2021

  • 1

Lider SDP-a Nermin Nikšić je putem svog Facebook profila prokomentarisao dešavanja u Sjevernoj Makedoniji, odnosno ostavku Zorana Zaeva na mjesto predsjednika SDSM-a i na mjesto premijera Sjeverne Makedonije rekavši kako je "njegov drug" u potpunosti preuzeo odgovornost za poraz na izborima.

- Sve vrijeme je pokazivao da mu je interes građana Sjeverne Makedonije na prvom mjestu, a nije propuštao priliku pokazivati koliko voli i cijeni Bosnu i Hercegovinu, tvrdi Nikšić.

Nikšić tvrdi kako je Zaev svojom ostavkom je potvrdio ono što je o njemu oduvijek znao - da je jedan od najmoralnijih političara-lidera na prostorima bivše Jugoslavije.

- Zoran Zaev i SDSM su direktne žrtve katastrofalne i licemjerne politike Evropske unije u toj zemlji, ali i cijeloj regiji, napisao je Nikšić.

On je napisao kako će, bez obzira na njegovu zamjenu, Zaev ostati zapamćen kao hrabar čovjek i lider koji se bez straha upustio u borbu sa najvećim problemima S. Makedonije.

- Da, vjerovatno ga je poraza najviše koštala inicijativa da se riješi višedecenijski spor sa grčkim susjedima i rješenje promjene imena u Sjevernu Makedoniju, ali za takav potez je trebalo imati hrabrosti, tvrdi Nikšić.

Nikšić navodi kako je rješavanje dugogodišnjih problema usud socijaldemokrata s obzirom na to da nacionalisti nisu navikli da rješavaju probleme, već da bacaju populističke bombe sa sigurne distance.

- I Zoran Zaev je žrtva tog usuda, ali njegova žrtva neće biti uzaludna. Zahvaljujući njegovoj politici i rezultatima rada Sjeverna Makedonija je sljedeća na listi zemalja regiona za ulazak u Evropsku uniju, nešto o čemu mi, u Bosni i Hercegovini, možemo samo sanjati, napisao je Nikšić zaključivši da mu je bila čast što je mogao surađivati sa Zaevom i što će mu on zauvijek ostati drug.

Zoran Zaev, moj drug, u potpunosti je preuzeo odgovornost za poraz svoje stranke na lokalnim izborima, pa podnio ostavku...

Objavljuje Nermin NikšićUtorak, 2. studenoga 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...