PRIJEDLOG ZA SUTRA: Krompir punjen faširanim mesom

Ukusna meza i savršena grickalica uz pivo. Odličan način da iskorisite višak bolonjez sosa, a možete koristiti i onaj iz tegle.

  • Gastro

  • 02. Nov. 2021  02. Nov. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 kg krompira

250 gr faširanog mesa

1 luk

2 čehne bijelog luka

1 kašika paradajz pirea

100 gr rendanog sira

so

biber

PRIPREMA:

1. Krompir izbušite viljuškom i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni sat vremena.

2. U međuvremenu u tavi na maslinovom ulju izdinstajte sitno sjeckani luk i bijeli luk.

3. Dodajte faširano meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

4. Dodajte paradajz pire i vode pa krčkajte još 20-ak minuta.

5. Ohlađen krompir prerežite na pola i izdubite kašikom sredinu.

6. Pomiješajte krompir sa faširanim mesom i napunite kože krompira.

7. Poredajte u tepsiju, pospite sa malo sira i zapecite još 15 minuta u rerni.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...