DRAGIČEVIĆ NAKON GLAVNOG PRETRESA U BANJOJ LUCI: “Suđenje u Osnovnom sudu je farsa i treba…”

Ispred banjalučkog Osnovnog suda je došao i otac Davida Dragičevića koji je poručio da je ovo suđenje farsa i da ga što prije treba obustaviti.

  • Društvo

  • 04. Nov. 2021  

  • 0

U Banjoj Luci danas održan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banja Luka - Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića koji je trebao da posluži kao važan dokaz u istrazi ubistva ovog mladića.

Ispred banjalučkog Osnovnog suda je došao i otac Davida Dragičevića koji je poručio da je ovo suđenje farsa i da ga što prije treba obustaviti.

"Ovo suđenje je montirani proces", rekao je Davor Dragičević i dodao da se time urušava institucija i skrivaju odgovorni za ubistvo Davida Dragičevića. Kaže da će svi koji su učestvovali u ubistvu i pokušajima zataškavanja ubistva njegovog sina uskoro biti na optuženičkim klupama.

"Ovaj proces koji se vodi u banjalučkom Osnovnom sudu nema nikakav smisao", kažu u grupi Pravda za Davida, jer optužnicu zastupa tužilac Dalibor Vrećo.

Davor Dragičević kaže, piše BNTV, da je Tužilaštvo BiH posljednja instanca od koje očekuje da razriješi ovo ubistvo. Prema optužnici Bošnjak i Marjanac se terete da su 25. marta 2018. godine nakon obdukcije bacili bokserice Davida Dragičevića.

Na suđenju je kao svjedok odbrane izjavu dao inspektor Siniša Kojdić. Dok je ulazio u Osnovni sud okupljeni građani su uzvikivali „ubico“ i Pravda za Davida.

Novo ročište je zakazano za 2. decembar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...