ZAVRŠEN SASTANAK: Dodik od Orbana tražio pomoć za novo zaduženje Republike Srpske? (VIDEO)

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković. Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit za Republiku Srpsku u iznosu od jedne milijarde KM.

  • Vijesti

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 11

Privatna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana sa saradnicima Banjaluci, odnosno Miloradu Dodiku završena je bez zvaničnih izjava.

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković.

Pomenuti objekat nalazi se između Banjaluke i Laktaša.

Šta su bile zvanične teme tih razgovora nije poznato.

Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit za Republiku Srpsku u iznosu od jedne milijarde KM.

Ovom radnom sastanku i ručku prisustvovao je i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Izostalo je i zvanično saopštenje sa sastanka, ali je na tviter nalogu SNSD-a, kako Srna prenosi navedeno da Republika Srpska i Mađarska nastavljaju odličnu saradnju i da je to zaključeno na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

"Zahvalni smo za razumijevanje Mađarske koje ima za Republiku Srpsku i uvijek smo tu da ugostimo naše dobre prijatelje", objavljeno je na Tviter nalogu SNSD-a, koji je prenijela Srna. 

TV BN

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...