UKUSNI, PRHKI I SAVRŠENI ZA MAZANJE:.Napravite kroasane na ovaj način

Trebat će vam 600 grama brašna.

  • Gastro

  • 07. Nov. 2021  07. Nov. 2021

  • 0

SASTOJCI:

600 gr brašna

350 ml mlijeka

200 gr putera

4 kašike ulja

3 kašike šećera u prahu

1 jaje

1 žumance

1 kesica kvasca

½ kesice praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Kvasac otopite sa šećerom u malo mlakog mlijeka i ostavite da nadođe.

2. Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo.

3. Dodajte kvasac i ostatak mlakog mlijeka, ulje, šećer u prahu i jaje.

4. Umijesite tijesto i podijelite ga na 8 loptica.

5. Tanko razvucite i odozgo stavite listiće putera.

6. Stavite drugi disk tijesta i ponavljajte do zadnjeg dijela koji nema putera.

7. Razvucite tijesto u krug i podijelite na 4 dijela.

8. Četvrtine podijelite na još 4 dijela i zamotajte.

9. Poredajte u tepsiju i premažite umućemnim žumancetom.

10. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...