DOMAĆE JE NAJBOLJE: Napravi svoj kesten-pire

Tekst prenosimo sa stranice Gastro.24sata.hr.

  • Gastro

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 0

Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni. Obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižoto, a kolači s okusom kestena visoko su na ljestvici favorita.

Domaće su verzije kesten pirea daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan.

Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivoj slastici.

Potrebno ti je:

350 g oguljenih kestena

1 i pol šalica vode

100 g šećera

vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije

Priprema:

Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak "X" na kori.

Oguli i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhaj miješajući oko 25 minuta.

Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...