ZBOG PONIŽAVANJA VLASTITIH ČLANOVA: Radončićev SBB uoči Kongresa napustile istaknute članice i parlamentarke - AZRA HADŽIĆ i BILSENA ŠAHMAN" (FOTO)

Bilsena Šahman bila je svojevremeno jedna od najbližih stranačkih suradnica lidera SBB-a Fahrudina Radončića, zajedno im je suđeno na Sudu Bosne i Hercegovine, pod optužbom da su vršili pritisak na pravosuđe.

  • Mini market

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 1

Nekoliko dana uoči Kongresa Saveza za bolju budućnost zakazanog za 13. novembar u Mostaru, ovu stranku su napustile dvije istaknute članice i parlamentarke.

Riječ je o Azri Hadžić zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i Bilseni  Šahman, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kako su navele u zajedničkom saopćenju za javnost, Hadžić i Šahman su se na ovaj potez, zahtjev za brisanje iz članstva SBB-a, odlučile "zbog dugogodišnjeg neslaganja sa političkim i unutarstranačkim djelovanjem, zbog ponižavanja vlastitih članova i nosilaca funkcija, kao i zbog gašenja stranačkih organa".

Kako su izjavile, Bilsena Šahman i Azra Hodžić će "ubuduće u Federalnom parlamentu i Skupštini Kantona Sarajevo djelovati kao nezavisne zastupnice".

Podsjetimo, Bilsena Šahman bila je svojevremeno jedna od najbližih stranačkih suradnica lidera SBB-a Fahrudina Radončića, zajedno im je suđeno na Sudu Bosne i Hercegovine, pod optužbom da su vršili pritisak na pravosuđe. Njih dvoje, kao i njihov stranački kolega Bakir Dautbašić su pravomoćno oslobođeni svih optužbi. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...