FILM TOMA OBARA REKRDE: Podaci o gledanosti i zaradi impresivni

Nakon što je oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji već u prvim danima prikazivanja, film o Tomi Zdravkoviću oborio je i rekorde gledanosti u Hrvatskoj.

  • Kultura

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 10

Trenutno najveći filmski hit u regiji je Toma Dragana Bjelogrlića.

Nakon što je oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji već u prvim danima prikazivanja, film o Tomi Zdravkoviću oborio je i rekorde gledanosti u Hrvatskoj.

U prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je više od osam hiljada ljudi, čime je s trona srušio Paradu iz 2011. koji je držao rekord najgledanijeg srbijanskog filma u hrvatskim kinima, piše Index.hr.

Podaci o gledanosti i zaradi Tome su impresivni. Toma je u manje od dva mjeseca prikazivanja, prema Box Office podacima na IMDb-u, zaradio 2.933.231 dolar, odnosno skoro 5 miliona KM.

Pored Hrvatske, Bjelogrlićevo ostvarenje drži sve rekorde i u BiH, a premijerno je u našoj zemlji prikazan na ovogodišnjem SFF-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...