METEOROLOG BAKIR KRAJINOVIĆ OTKRIVA: Da li će još biti obilnih padavina? (VIDEO)

U nastavku pogledajte kakvo nas zapravo vrijeme očekuje u narednom periodu.

  • Vijesti

  • 12. Nov. 2021  12. Nov. 2021

  • 0

Još uvijek se oporavljamo od poplava koje su zadesile BiH prošle sedmice i koje su posebno zahvatile Sarajevo, Konjic, Jablanicu i Visoko. Da li će još biti obilnih padavina pojašnjava klimatolog i meteorolog Bakir Krajinović.

- Dugoročne vremenske prognoze ukazuju da u narednom periodu, iako očekujemo nestabilno vrijeme, količine i intenzitet očekivanih padavina nije ni blizu onih padavina koje su nam napravile probleme proteklih par dana. Što se tiče obilnih padavina one su iza nas do kraja ovog mjeseca, naglasio je Krajinović.

Očekuje nas nestabilno vrijeme umjerenog intenziteta u narednom periodu. Količine neće biti velike.

- Međutim svaka nova kiša može pokrenuti klizište i određene odrone tako da moramo biti na oprezu kada su u pitanju rizici ovog tipa, kazao je Krajinović za O kanal.

U nastavku pogledajte kakvo nas zapravo vrijeme očekuje u narednom periodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...