SUSRET GRADONAČELNICA PARIZA I SARAJEVA: "Želimo kvalitetniju saradnju u tehnološkim projektima"

Gradonačelnica Sarajeva je naglasila kako će ova službena posjeta produbiti i učvrstiti odnose BiH i Francuske, ali i glavnih gradova.

  • Društvo

  • 12. Nov. 2021  

  • 1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravila je proteklih dana u Francuskoj gdje je, između ostalog, na poziv Emmanuela Macrona, učestvovala u 4. Pariskom mirovnom forumu.

Osim sastanka s francuskim predsjednikom s kojim je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, Karić se susrela i s gradonačelnicom Pariza Annom Hidalgo, a tema razgovora bila je saradnja Sarajeva i glavnog grada Francuske.

"Cilj nam je raditi na promociji, sadržajnijoj i kvalitetnoj saradnji u svim segmentima, sa posebnim akcentom na tehnološke projekte", navela je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva je naglasila kako će ova službena posjeta produbiti i učvrstiti odnose BiH i Francuske, ali i glavnih gradova.

"Sigurna sam da će službena posjeta ovoj prijateljskoj zemlji produbiti i učvrstiti naše odnose, a naš grad pozicionirati kao evropsku metropolu koja iznova potvrđuje svoja prijateljstva širom svijeta", navela je Karić.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo članica je Socijalističke partije Francuske i ujedno kandidatkinja ove partije na predsjedničkim izborima u Francuskoj koji bi se trebali održati u aprilu 2022. godine. Hidalgo gradonačelničku funkciju obavlja od 2014. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...