VULIN OTKRIO PRAVO LICE: „Nije uredu da neko gađa i vrijeđa mural Ratka Mladića, kaznit ćemo…“

"Policija će se truditi da svaki napad i incident koji se desi na ovaj način suzbije i kazni. To je nešto što je nedopustivo i nema potrebe da se dešava", izjavio je Vulin.

  • Regija

  • 13. Nov. 2021  13. Nov. 2021

  • 5

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je za medije da nije u redu da neko gađa i vrijeđa mural ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Nije mi jasno zašto nekome smeta taj mural. Postoje i drugi murali pa ih niko ne gađa, pa nije uredu ni sa ovim tako da se ponašamo. Na taj način neko ko to radi krši sva prava i obaveze koje postoje u jednom društvu i treba da se poštuju, kazao je Vulin, pa zaprijetio:

- Ko god je učinio bilo šta što nije primereno niti dozvoljeno bio je priveden policiji. Ko god je vređao i policiju bio je priveden. Policija će se truditi da svaki napad i incident koji se desi na ovaj način suzbije i kazni. To je nešto što je nedopustivo i nema potrebe da se dešava, izjavio je Vulin.

Advokat Brano Lukić kazao je: "Ne možemo normalne ljude izjednačavati sa onima koji krše javni red i mir"!

- Nevladine organizacije se malo bave srpskim žrtvama. Sud nema pravo da mijenja zakon, može samo da ga primjenjuje, izjavio je advokat Branko Lukić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...