"VELIKI GUBITAK ZA SVE LJUDE U SANDŽAKU...": Čedomir Jovanović se upisao u knjigu žalosti i obišao mezar Muamera Zukorlića

"Najmlađi region u Evropi bio je Novi Pazar, a on je ovdje napravio Univerzitet", poručio je Jovanović.

  • Regija

  • 13. Nov. 2021  

  • 0

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović upisao se u knjigu žalosti koja je povodom smrti zastupnika Muamera Zukorlića postavljena u centrali Stranke pravde i pomirenja.

On je tom prilikom istakao da je ovo jedan veliki gubitak za sve ljude u Sandžaku ali i šire.

– To je bio jedan autentičan život i kada pogledate skupštinu, bar to kada ja uradim, onda vidim gotovo 250 fotokopiranih i njega onako kada se digne u onom džemperu, sakou ili košulji i onda nešto kaže njima a vidi se da u svakom trenutku mnogo više ćuti, nego što govorio iako i ono što kaže jedva neko može da podnese. Komplikuje se ponovo vrijeme i ovdje kod nas u regionu ali i čitavom svijetu i mnogo će nam nedostajati ta njegova pamet i životna energija , naglasio je Jovanović.

- On je bio čovjek kojeg sam upoznao ovdje tako što smo se zajedno borili za Univerzitet u Novom Pazaru, na sve strane u Evropi sam sretao mlade iz Pazara koji odu na studije pa se nikada više ne vrate. Najmlađi region u Evropi bio je Novi Pazar, a on je ovdje napravio Univerzitet, Zoran nije dočekao da ga otvori, ja sam umjesto Zorana došao i te 2003. godine to uradio, naveo je Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...