HAOS NAKON SLAVLJA U SPLITU: Nakon kritika na račun navijača i Thompsona, žestok napad na saborsku zastupnicu porijeklom iz Bosne i Hercegovine...

Nakon utakmice u Splitu, 30.000 navijača skupa s igračima zapjevalo je pjesmu Mate Bulića "Moja Hercegovina"!

  • Regija

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 5

Nakon što je reprezentacija Hrvatske na kišnom Poljudu izborila vizu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, saborska zastupnica SDP-a i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović na društvenim mrežama uputila je kritike na račun navijača, ali i pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Kao što je ranije na društvenim mrežama zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, pjevanje Thompsonove pjesme nazvao „revanjem“, sada je to učinila i Mirela Ahmetović.

- Čestitam hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ipak, slavlje s pjesmom "Moja Hercegovina"?? Što nedostaje pjesmi "Moja domovina"? Još gore, prije toga je revao Thompson. Neukusno, poručila je Mirela Ahmetović.

Njen istup osudili su i pojedini saborski zastupnici, poput Marijana Pavličeka iz Hrvatskih suverenista.

Podsjetimo, Hrvatska je u dramatičnom finišu slavila protiv Rusije rezultataom 1:0 i plasirala se na SP u Kataru, a nakon utakmice, 30.000 navijača skupa s igračima zapjevalo je pjesmu Mate Bulića "Moja Hercegovina".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...