SJEĆANJE NA BRUTALNO UBIJENE GRAĐANE SARAJEVA: Gradonačelnica Karić polaže cvijeće i otkriva spomen-obilježje Kazani na kojem piše...

Spomen-obilježje Kazani, posvećeno ubijenim građanima Sarajeva tokom 1992. i 1993. godine na ovom lokalitetu, bit će otkriveno u ponedjeljak, 15. novembra.

  • Društvo

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 12 sati otkriti spomen-obilježje, položiti cvijeće i odati počast žrtvama Kazana.

- Zauvijek ćemo se, s tugom i poštovanjem, sjećati naših ubijenih sugrađana - tekst je uklesan na spomen-obilježju sa imenima 17 ubijenih građana Sarajeva.

Spomen-obilježje Kazani je podigao Grad Sarajevo na inicijativu gradonačelnice Karić koja je odmah na početku svog mandata izrazila spremnost da se ovo pitanje konačno riješi, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Kako se navodi, žrtve na Kazanima, kao i sve žrtve opsade Grada Sarajeva, zaslužuju poštovanje i dostojanstveno obilježje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...