DOSTA JE BILO: Evropska unija uvela je sankcije četvorici nedavno imenovanih ministara...

Četverica ministra su optužena da dijele “odgovornost za nasilnu represiju režima nad civilnim stanovništvom“, saopćeno je iz EU-a.

  • Svijet

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 0

Evropska unija uvela je sankcije četvorici ministara nedavno imenovanih u sirijsku vladu, okrivljujući ih za učešće u kontinuiranoj represiji nad civilima u ratom razorenoj zemlji.

Zamrzavanje sredstava i zabrana putovanja u Evropu uvedeni su ministrima za unutrašnju trgovinu, informiranje i rad, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Četverica ministra su optužena da dijele “odgovornost za nasilnu represiju režima nad civilnim stanovništvom“, saopćeno je iz EU-a.

Stotine osoba pod sankcijama

Novim sankcijama ukupno je u Siriji kaznenim mjerama EU-a obuhvaćeno 287 osoba, plus 70 entiteta, uključujući organizacije, banke i kompanije koje imaju korist od povezanosti s režimom Bashara al-Assada.

Evropska unija je prvi put uvela sankcije 2011. godine, a u te mjere spadaju zabrana na uvoz nafte, ograničenja na ulaganja, zamrzavanje sredstava Centralne banke Sirije u EU i ograničenja izvoza opreme i tehnologije koja bi se mogla koristiti za obračun s civilima ili nadzor njihovih telefona i interneta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...