POBUNA S DRUGE STRANE BH. GRANICE: Granični policajci ne žele preuzeti smjenu zbog COVID potvrda, podržali ih građani, pogledajte šta se događalo kasno sinoć u Hrvatskoj

Ispred policijske stanice granične policije bio je okupljen veći broj demonstranata kako bi podržali policajce koji ne žele predočiti COVID potvrde koje su od utorka obavezne za sve zaposlene u državnim i javnim službama što uključuje i MUP.

  • Regija

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 2

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj na Facebooku je objavio video s protesta ispred Stanice granične policije u Trilju gdje u utorak navečer nekolicina policajaca nije željela preuzeti smjenu zbog COVID potvrda. Vijesti o otporu policajaca stižu i iz Dubrovnika te s istoka Hrvatske.  

Ispred policijske stanice granične policije bio je okupljen veći broj demonstranata kako bi podržali policajce koji ne žele predočiti COVID potvrde koje su od utorka obavezne za sve zaposlene u državnim i javnim službama što uključuje i MUP.

Video s protesta objavio je gradonačelnik obližnjeg Sinja Miro Bulj koji se danas također usprotivio obavezinim COVID potvrdama je je odlučio da u prostorijama Grada Sinja i gradskim poduzećima one nisu potrebne niti za zaposlene, niti za posjetitelje.

Dubrovački vjesnik javlja kako su se građani okupili u utorak pred stanicom Prometne policije na Ilijinoj glavici u znak potpore četvorici policijskih službenika koji su vraćeni kući kod preuzimanja noćne smjene jer nisu predočili tražene COVID potvrde. Na to ih obavezuju nove strože epidemijske mjere koje su stupile na snagu od danas u javnim i državnim institucijama.

Vukovarsko-srijemska policija evidentirala je u utorak nekoliko slučajeva odbijanja ulaska zaposlenika u pojedine policijske stanice na području PU vukovarsko-srijemske, potvrdio je glasnogovornik te policijske uprave Dragoslav Živković.

Po njegovim riječima, riječ je o zaposlenicima koji nisu imali COVID potvrdu odnosno dokaz o preboljenju, vakcinisanju ili negativnom testu skladno odluci Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...